Yerel Yönetimler Programı Staj Duyurusu

YEREL YÖNETİMLER PROGRAMI 2014–2015 ÖĞRETİM YILI YAZ STAJ TAKVİMİ

Yerel Yönetimler Programı 2014-2015 Öğretim yılı yaz stajına ilişkin uyulması gereken kurallar ve tarihler aşağıda verilmiştir.

Yerel Yönetimler Programı öğrencileri, belediyeler, belediyelere bağlı kuruluşlar ve yerel yönetim birlikleri yanında konu ile ilgili olarak faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve araştırma merkezlerinde staj yapabilirler. Yukarıdaki kriterlere uygun Staj yeri öğrencilerimiz tarafından bulunacaktır. Öğrencilerin staj yeri belirlemede gecikmemeleri gerekir.

1. Yerel Yönetimler Programı öğrencileri 30 İşgünü olan zorunlu stajlarını aşağıda belirtilen dönemlerden birini seçerek yapabilirler.

1. Grup: 22.06.2015 ile 04.08.2015 tarihleri arası
  2. Grup: 06.07.2015 ile 18.08.2015 tarihleri arası

2.Öğrenciler öncelikle Yüksek Okulumuz internet sitesinde yer alan Staj Yönergesini dikkatlice okuyacaklar, sonra sitede yer alan formları indirerek staj dosyasını oluşturacaklardır. Staj dosyası içinde staj yönergesi, staj başvuru formu, işyeri değerlendirme formu, staj devam ve çalışma çizelgesi,  staj komisyonu değerlendirme formu , sağlık yardımı bildirim formu  ve o yılın staj takviminin ilan edildiği 7 adet belge yer almaktadır.

Öğrenciler dosya içinde yer alan staj başvuru formunu eksiksiz olarak dolduracaklardır. Bu formu 3 adet her biri fotoğraflı ve ayrı ayrı doldurarak,  Staj yapacakları firmaya götürecekler, firma tarafından doldurulması gereken bölümleri doldurtup, onaylatacaklardır.

Öğrenciler daha sonra Staj Başvuru Formu  (3 adet her biri fotoğraflı ve ayrı ayrı doldurulacaktır) ile birlikte, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (1 adet) ve İkametgâh Belgesini (1 adet) ve Sağlık Yardımı Bildirim Formunu 29 Mayıs 2015 tarihine kadar Staj Komisyonu veya Staj danışmanına teslim edeceklerdir.  Her iki grup için başvuru tarihi 29 Mayıs 2015 tarihinden sonraki başvurular kabul edilmeyecektir.

Öğrencilerin staj başvurularının kabul edilip edilmediği 5 Haziran 2015 tarihine kadar ilan edilecektir. Staj yeri uygun görülmeyen öğrenciler staj için uygun yer bularak 12 Haziran 2015 tarihine kadar yeniden başvurabilirler. Bu öğrencilerin staj başvurularının onaylanıp onaylanmadığı ise 19 Haziran 2015 tarihine kadar ilan edilecektir.

3. Staj yapılan işyerinin talep etmesi durumunda, öğrenci sigorta işleminin yapıldığına dair yüksekokul onayı yapılmış ve staj komisyonu başkanınca imzalanmış olan Staj Başvuru Formunun bir nüshasını, okulumuz Mali İşler Biriminden alarak işyerine verebilir.

4.Staj bitiminde öğrenciler staj dosyalarını muhafaza edecek, içindeki formlar eksiksiz olmak kaydıyla en geç okulun açılış tarihinden itibaren 15 gün içinde Staj Komisyonuna veya Bölüm Başkanınca görevlendirilen Staj danışmanına teslim edeceklerdir.  Daha sonra dosya kabul edilmeyecektir. Öğrencilerin teslim ettikleri dosya içinde bulunması gereken belgeler:

-İşyeri Değerlendirme Formu ( işyeri yetkilisi tarafından doldurulmuş olarak ve kapalı zarf içinde )

-Günlük Devam ve Çalışma Çizelgesi (form çalışma günü kadar fotokopi ile çoğaltılarak her gün için yapılan işler tek tek yazılacaktır.)

-Staj Komisyonu Değerlendirme Formu (Öğrenci Adı-Soyadı ve numarası yazılmış olarak)

5. Mezuniyet durumunda olup, sadece staj sonucunu bekleyen öğrenciler, staj bitiminde bu durumlarını not işlerine bildirerek, staj dosyalarının değerlendirilmesi talebinde bulunabilirler.

6. Kış Stajı sadece beklemeli öğrenciler için geçerlidir. 2 yıllık eğitim süresini bitirmiş ve beklemeli durumdaki öğrenciler, stajlarını kış döneminde yapabilir.

YEREL YÖNETİMLER STAJ KOMİSYONU

Öğr. Gör. Yusuf Ağbayram  0 216 414 0545

Öğr. Gör. Murat Tüysüz       0 216 414 0545

Yerel Yönetimler Bölüm Başkanı

Not: Öğrenci formları için tıklayınız.