Türkiye'de Sigorta Sektörü ve Doğal Afetlerin Sektöre Etkileri: "Doğal Afet Sigortaları" Konulu Panel



Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Finans, Bankacılık ile Sigortacılık Bölümü ile SAB (Sigorta Acenteleri Derneği)'nin 27 Mart 2019 Çarşamba günü "Türkiye'de Sigorta Sektörü ve Doğal Afetlerin Sektöre Etkileri: "Doğal Afet Sigortaları" konulu panel düzenlenmiştir. 

 

Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencilerinin yanı sıra diğer bölüm öğrencilerinin de yoğun ilgi gösterdiği panelin ikinci bölümü soru cevap şeklinde gerçekleştirilmiştir.

 


PANEL KONUŞMACILARINDAN ALINTILANAN ANA BAŞLIKLAR

Prof. Dr. İclal ATTİLA: SAB ile işbirliği protokolü çerçevesinde gerçekleştirilen bu ikinci organizasyon ile bölüm öğrencilerimizin sigortacılık sektörünün ihtiyaçlarına uygun nitelikte yetiştirilmesi, bölüm mezunlarının sektörde istihdam edilmesi ve sektörde istihdam edilen mezunlarımıza kariyer yollarında rehber olunması amaçlanmaktadır. 

Anadolu Sigorta Genel Müdürü İlhami KOÇ, Türkiye’de Sigorta Sektörünün gelişimi ve Doğal Afetlerin Sektöre Etkileri, Afetlerin dağılımı ve hasar oranlarıyla ekonomiye etkileri sunumunu videolar ve sosyal medyada çıkan esprili mesajlardan örnekler vererek öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

Marmara Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigorta Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Yaşar KABATAŞ bölüm öğrencilerinin sektörün ihtiyaçlarına yönelik yetiştirilmesi için geleceklerine ışık tutup yön verecek olan konuşmacılara teşekkür etti.

Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin ŞAHİN İstanbul’un Mekansal Gelişimi ve Doğal afetlere değinerek yerleşim ve yapılaşma bozukluklarına dikkat çekerek, şehrin Doğal Afetlere hazırlık kısmındaki hataları anlattı. Dere yataklarına iskan verilmesinin ve akarsuların denize ulaşma yollarının kapatılmasının sellerin yıkıcı etkisini nasıl arttırdığına dair örneklemelerde bulundu.

HDI Sigorta Yangın, Muh. Kaza ve Sağlık Sig. Risk Müh. Grup Müdürü Tanju AKYOL Finansal risklerin incelenmesi ve araştırılmasına dair yaşanmış örnekler üzerinden sunum yaparak ,sigorta teminat kabul ve red süreçlerini, öğrencilerin sektörel çeşitliliğe yönelik bilgi havuzundan yararlanmaları gerekliliğini gemi inşaat mühendisliğinden kimya ve siber mühendisliklerine kadar geniş bir yelpazede bilgi sahibi olunarak teminat aşamasının gerçekleştirildiğini paylaştı.

SAB Başkanı Reşit Çakas Türkiye de Sigorta Sektöründe Acentenin Yeri ve Önemi başlıklı konuşmasında: Acentelik mesleğini ve öğrencilerin bu mesleği seçmelerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek acentelerin sektördeki payına sorunlarına dair bilgileri paylaştı ve bölüm öğrencilerinin istihdamına eğitimine verdiği önemin altını çizdi. 



 

HIZLI ERİŞİM